Duurzame teelt
Doordat we alleen eigen geteelde aardappelen gebruiken voor onze chips, hebben we de teelt volledig in eigen hand. Ons streven is zo duurzaam mogelijk te produceren. We kunnen er dus alles aan doen om te komen tot een duurzame teelt en een duurzame productie.

Certificaat
Voor de oogst 2017 hebben we het Milieukeur certificaat behaald.
Bewaring van de aardappelen
De aardappelen worden vanaf juli gerooid, tot en met oktober worden de aardappelen wekelijks gerooid en tot chips verwerkt. Vanaf oktober gaan de aardappelen de bewaring in. Hier worden ze op een constante temperatuur gehouden Met behulp van zonne-energie. Zo kunnen we ze bewaren tot de volgende oogst.


Duurzame teelt door middel van natuurlijke insectenbestrijding
In de randen kunnen nuttige insecten zich voeden en verschuilen. Deze nuttige insecten voorkomen dat luizen een plaag vormen. Hierdoor is het vrijwel niet nodig om insecten te bestrijden.
Duurzame teelt door aangepaste onkruidbestrijding
Onkruiden kunnen een groot probleem zijn in aardappelen. We maken gebruik van het dichte bladerdak van de aardappelen die het licht wegnemen van de onkruiden. Hiervoor is het belangrijk dat de aardappel een ruime voorsprong heeft op het onkruid. Dit bereiken we door vlak voordat de aardappel opkomt een grondbewerking (frezen) uit te voeren, die het reeds gekiemde onkruid weghaalt.


Duurzame teelt door gerichte ziektebestrijding
Schimmels blijven een probleem. De aardappel is zeer gevoelig voor Phytophthora, een schimmelziekte. Bij de raskeuze kun je rekening houden met de weerstand van de aardappel tegen deze ziekte. Helaas is er nog geen ras dat volledig resistent is. Onze computer geeft aan wanneer de kans op phytophthora groot is, zodat we een beschermende bespuiting uit kunnen voeren