Hoeksche Chips

Iedere dag bakken we op onze boerderij onze natuurlijke chips in 100% zonnebloemolie. Wij gebruiken alleen natuurlijke producten en geen kunstmatige kleur, – geur en smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Onze aardappelen: Voor onze chips worden alleen eigen duurzaam geteelde aardappelen gebruikt. We telen onze aardappelen in uitstekende kleigrond. Doordat we hieruit onze beste aardappelen kiezen en met schil bakken, krijgt onze chips de pure, authentieke aardappelsmaak. Voor ons is de smaak, die per seizoen verschilt, het belangrijkste uitgangspunt.

Ons Team:  We werken met passie om onze chips op de beste manier te maken. We doen dat met een vast team van gemotiveerde mensen die weten dat alleen het beste goed genoeg is. Naast het werk is de sfeer op het werk erg belangrijk. We vertrouwen elkaar en praten met elkaar in plaats van over elkaar. Nieuwe collega's lezen eerst onze code of conduct.

Onze omgeving We stimuleren de biodiversiteit om ons heen, langs de aardappelvelden liggen akkerranden om insecten te lokken die de luizen bestrijden. Om de boerderij ligt een biodiverse tuin, aangelegd door natuurmonumenten in het kader van "Rotterdam de Boer op".

Inspiratie-eet-smakelijk

Speerpunten Hoeksche chips

✓ Glutenvrij
✓ E-nummervrij
✓ Transvetvrij
✓ Vrij van kunstmatige kleur, geur en smaakstoffen
✓ Lactosevrij
Teamfoto Hoeksche chips

Wat is bijzonder aan de aardappelen van Hoeksche Chips?

We gebruiken alleen eigen geteelde aardappelen, hierdoor weten we precies wat er met de aardappelen is gebeurd. Hoeksche Chips is Global G.A.P. gecertificeerd. Global-GAP staat voor veilig en verantwoord voedsel dat overal onder vergelijkbare omstandigheden geproduceerd wordt. We maken gebruik van natuurlijke vijanden van insecten. deze lokken we door langs onze aardappelvelden randen aan te leggen waar bloemen groeien die de natuurlijke vijanden aantrekken. Hierdoor hoeven we geen chemische bestrijding tegen luizen uit te voeren. Voor de schimmelbestrijding gebruiken we adviessystemen, waardoor we alleen ingrijpen als dit nodig is.

Aardappelen-trekker-Hoeksche-Chips
Hoeksche-Chips-zonnebloemolie

De zonnebloemolie van Hoeksche Chips

High Oleic Zonnebloemolie is een speciale olie van Europese afkomst. Deze olie is stabiel en geschikt om te verhitten tot 160 graden. Er is veel verwarring over de geschiktheid van zonnebloemolie voor frituren. High Oleic zonnebloemolie is prima geschikt om te frituren. De zonnebloemolie is rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten (omega 9) en heeft een laag gehalte verzadigde vetzuren.

Duurzaamheid van Hoeksche Chips

Omdat de teelt en verwerking van de aardappelen op eigen bedrijf plaatsvindt hebben onze chips weinig foodmiles, of carbonfootprints. Deze termen komen uit Engeland, waar men veel waarde hecht aan de minimale bijdrage van ons eten aan de uitstoot van CO2. Hoeksche Chips scoort hierbij heel goed. Sinds September 2010 maken we bijna volledig gebruik van zonne-energie voor de bewaring van de aardappelen. Doordat we de aardappelen met schil bakken is er geen aardappelafval zoals schillen of zetmeel. De gebruikte zonnebloemolie wordt gebruikt voor biodiesel en krijgt zo een tweede leven. De afgekeurde chips gaat naar een vergister waar er energie van gemaakt wordt. De ongeschikte aardappelen worden als veevoer gebruikt. Hierdoor heeft Hoeksche Chips geen afvalproducten en een minimaal energieverbruik.

Hoeksche-Chips-duurzaam
Inspiratie-stap3

De vetzuren in de chips van Hoeksche Chips

Hoeksche chips bevatten vooral onverzadigde vetzuren. Minder dan 3 procent verzadigde vetzuren en geen transvetten.

Dagelijks vers op de boerderij gebakken