Hoe het begon...

In de winter van 2002 besloten wij, drie Hoeksche Waardse akkerbouwers: Henk Scheele, René de Zeeuw en Gerrit Rozendaal om van een individuele aardappelteelt over te gaan naar een gezamenlijke teelt en afzet van aardappelen. Hiervoor hebben we een combinatie opgericht onder de naam Hoeksche Hoeve.

Henk Scheele & René de Zeeuw – akkerbouwers en initiatiefnemers Hoeksche chips

Henk Scheele (l) en René de Zeeuw

Doel van deze combinatie is, om niet onze mooie aardappelen anoniem het erf te laten verlaten, maar als duidelijk herkenbaar product in de winkel te brengen. Hierdoor leek het een goed idee om zelf een eindproduct op de markt te zetten. Vanaf 2003 zijn we begonnen aan de ontwikkeling van een nieuw product. Na een jaar van intensief experimenteren met frituurtechnieken, oliesoorten testen en aardappelrassen uitproberen zijn wij erin geslaagd om vanaf najaar 2004 onze eerste chips te produceren. De eerste reacties waren heel positief zodat wij vol vertrouwen verder werken aan een verdere ontwikkeling van de productie en afzet van onze Hoeksche chips.

Dit heeft ertoe geleid dat we in november 2005 onze chips op wat grotere schaal konden produceren waardoor ze nu in meer dan 1000 winkels in Nederland te koop zijn.

Hoeksche Chips, het verhaal

Meer weten over Hoeksche Chips?

Wilt u nog meer informatie over Hoeksche Chips en wat onze chips zo uniek maakt? Klik dan hieronder om meer te weten te komen over ons.

Hoeksche Chips logo transparant

Dagelijks vers op de boerderij gebakken