Hoe krijgt Hoeksche Chips een zoete smaak?

Hoeksche Chips maakt enkel gebruik van plantaardige toevoegmiddelen, zoals stevioglycosiden afkomstig van de steviaplant. Stevia rebaudiana is een plant waarvan bekend is dat de bladeren een zoete smaak hebben. De stoffen die de steviaplant zoet maken zijn de steviolglycosiden. Deze zoetstoffen kunnen uit de steviaplant worden gehaald en mogen aan voedingsmiddelen worden toegevoegd.

Stevioglycosiden bevatten geen stevia

De steviaplant zelf mag niet worden gebruikt in voeding. Voedingsmiddelen met steviolglycosiden bevatten dus geen stevia, maar alleen de steviolglycosiden uit stevia. De stof steviolglycosiden is een intensieve zoetstof, ongeveer 200 tot 300 keer zoeter dan suiker en bevat geen calorieën. Als in een product de zoetstof steviolglycosiden is gebruikt, dan staat de naam van deze stof of het E-nummer op het etiket. De stof steviolglycosiden heeft E-nummer E 960. Dat betekent dat de stof door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) gecontroleerd is en het gebruik veilig is. Pas als zeker is dat de stof niet schadelijk is voor de gezondheid, krijgt een stof een E-nummer (Bron: Voedingscentrum)

Hoeksche Chips logo

Hoeksche Chips kopen?

Online bestellen

U kunt Hoeksche Chips ook online bestellen? Meer informatie vindt u hier.

Zakelijk bestellen

Hoeksche Chips zakelijk bestellen? Dat kan! Meer informatie vindt u hier.

Verkooppunten

Wilt u weten waar u Hoeksche Chips kunt kopen? Kijk dan hier de verkooppunten.